720x90.png

luni, 14 iunie 2010

"Erasmus" se întâlneşte la Sibiu


Reprezentanţi ai 40 de universităţi din spaţiul european şi asiatic dezbat la Sibiu tema programelor Eramus Mundus Mobility with Asia. Evenimentul este organizat de Universitatea "Lucian Blaga", singura universitate românească selectată ca partener în acest program internaţional.
Deschiderea conferinţei a avut loc ieri, în prezenţa prof. univ. dr. ing. Constantin Oprean, rector ULBS, a Danielei Preda, director al Departamentului de Relaţii Internaţionale şi Coordonator Instituţional al Programului EMMA al ULBS, şi a lui Florin Popa, responsabil Erasmus Mundus în cadrul Agenţiei Naţională pentru Programe Comunitare în Vederea Educaţiei şi Formării Profesional. S-a vorbit despre criteriile ce au stat la baza selectării ULBS ca partener în program, precum şi despre importanţa acestui proiect care realizează punţi de legătură nu doar între universităţi, ci şi între culturi. De asemenea, conducerea ULBS îşi doreşte ca "în cadrul acestei conferinţe să poarte discuţii pentru extinderea programului nu numai cu universităţi din Asia, ci şi cu cele din America de Sud şi nordul Africii”, a declarat rectorul Constantin Oprean. Florin Popa a remarcat implicarea universităţii sibiene în programele comunitare şi a subliniat că modelul de la Sibiu ar trebuie dezvoltat în cât mai multe instituţii româneşti de învăţământ superior.
Conferinţa se va încheia duminică, iar în acest răstimp, participanţii vor avea prilejul să-i cunoască mai bine pe studenţii asiatici care studiază în Sibiu.

Niciun comentariu: