720x90.png

luni, 14 iunie 2010

Prima Conferinţă Internaţională din România despre Cultura Informaţiei, la ULBS


Universitatea "Lucian Blaga Sibiu a demarat joi dimineaţă lucrările Primei Conferinţe Internaţionale din România despre Cultura Informaţiei/ Information Literacy. Evenimentul care se desfăşoară în perioada 21-23 aprilie la Biblioteca Universitară din Sibiu a adunat specialişti din ţară şi din străinătate.
"Informaţia este considerată un instrument puternic într-o societate (...) Această conferinţă este o oportunitate pentru participanţi de a-şi împărtăşi cunoştinţele" a spus Constantin Oprean, rectorul Universităţii "Lucian Blaga" Sibiu, în deschiderea evenimentului. La rândul său, Werner Schaal, preşedintele ULBS le-a urat bun venit participanţilor la manifestare, după care a continuat: "Este pentru prima dată când o conferinţă de acest gen este organizată în România (...) Sunt convins că la sfârşitul conferinţei noi toţi vom avea mai multe informaţii despre ceea ce înseamnă informaţia". Alături de rectorul ULBS, Constantin Oprean şi de preşedintele Werner Schaal, la deschiderea oficială au participat prorectorul ULBS, Rodica Miclea, Mircea Regneală, preşedintele Asociaţiei Bibliotecarilor din România (ABR), Doina Banciu, directorul Institutului Naţional de Cercetare - Dezvoltare în Informatică - ICI Bucureşti, Angela Repanovici , preşedintele secţiei de Cultura Informaţiei a ABR, Rodica Volovici, directorul Bibliotecii Universitare din Sibiu şi Hermina Anghelescu, reprezentanta Wayne State University din Detroit, Statele Unite ale Americii.
Prima Conferinţă Internaţională din România despre Cultura Informaţiei este organizată de Universitatea "Lucian Blaga"Sibiu, împreună cu Asociaţia Bibliotecarilor din România şi cu Biblioteca Universitară Sibiu şi va reuni specialişti sosiţi atât din ţară cât şi din străinătate pentru a purta o serie de discuţii cu privire la cultura informaţiei, la cercetările privind măsurarea calităţii şi a peformanţei acestei culturi, a arhitecturii şi recuperării informaţiei, ştiinţa informaţiei şi biblioteca digitală şi multe altele.

Niciun comentariu: